PREHOD NA ELEKTRIKO

Domača elektrarna v 5 korakih

S pomočjo naših MOON strokovnjakov lahko postopek izpeljete brez zapletov, ne da bi sami za to potrebovali posebna znanja.

Prednosti lastne sončne elektrarne so jasne.

Proizvajate lastno solarno električno energijo, kar je za vas tudi cenovno ugodnejše kot odjem iz omrežja.

Sončna elektrarna vam zagotavlja dolgoročno zanesljivost cen in neodvisnost. Pozabite lahko na nihanja cen elektrike in na stabilni osnovi proizvajate lastno električno energijo.

Odločitev za lastno elektrarno se vam torej zdi smiselna, in zato ste se zanjo že odločili - ali pa tudi ne. Kaj pa, če sodite med tiste, ki se glede tega še obotavljajo, ker dvomite o tem, ali se boste znali odločiti za pravo rešitev in izpeljati postopke?

Brez skrbi, s pravo strokovno pomočjo boste zmogli brez težav. To je 5 korakov, ki vas popeljejo do lastne sončne elektrarne.

 1. Finančna ocena, izbira lokacije, presoja
  Že v prvem koraku je strokoven nasvet (dobesedno) vreden zlata. Koliko bo projekt stal, kje bo stala elektrarna, koliko elektrike boste proizvedli in koliko sredstev nato prihranili pri ocenjeni porabi? Strokovnjaki ponudnika MOON vam bodo znali svetovati že v tem prvem koraku, ključnem za nadaljevanje.
 2. Podpis pogodbe in pooblastilo za urejanje dokumentacije
  Če se odločite za sončno elektrarno MOON, strokovnjaki za vas pripravijo vse potrebne listine za pridobitev subvencije Eko sklada in tudi za pristojnega distribucijskega operaterja (soglasje za priključitev). Vložijo dokumentacijo v vašem imenu in izpeljejo druge potrebne postopke. Pripravijo tudi načrt sončne elektrarne.
  (Seznam potrebne dokumentacije in storitev, ki jih za vas pripravijo in izvedejo strokovnjaki ponudnika MOON: pridobivanje soglasja za priključitev, pridobivanje nepovratnih sredstev Eko sklada, dobava materiala, postavitev sončne elektrarne, pogodba o priključitvi, priključitev sončne elektrarne na omrežje, pridobitev statusa kvalificiranega proizvajalca, priprava pogodbe o prodaji električne energije.)
 3. Izdaja soglasij in dovoljenj
  Računajte, da postopki lahko trajajo tudi nekaj mesecev. To je čas, ki ga morate upoštevati, ko razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, zato ne odlašajte. Še posebej hladnejše in vremensko bolj neprijazne mesece lahko izkoristite za pripravo projekta, soglasja in pogodbe.
 4. Izgradnja in preizkus
  Fizična postavitev vaše domače sončne elektrarne je preprosta in hitra, saj v praksi po navadi traja le dan ali dva. Datum postavitve vnaprej uskladite z izvajalci ponudnika MOON. Ti pridejo na lokacijo in namestijo celoten sistem. Sledijo preizkus, zagon in meritve.
 5. Priključitev
  V zadnjem koraku potrebujete še pogodbo o priključitvi, ki jo sklenete z distributerjem. Sledita tehnični pregled in pridobitev dovoljenja za priključitev na distribucijsko omrežje.

MOON booking: najhitrejši prvi korak

Za prvi posvet in pregled na vaši lokaciji, ki je potreben za pripravo natančne ponudbe za vaš konkreten primer, se lahko dogovorite hitro in preprosto.

Oddajte povpraševanje in rezervirajte ogled na svoji lokaciji.

Pokličite na brezplačno telefonsko številko: 080 88 46

Prednosti odločitve za rešitve MOON:

 • strokovno svetovanje,
 • priprava vse potrebne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju subvencije,
 • visokokakovostni izdelki priznanih proizvajalcev,
 • zelo strokovna namestitev sistemov MOON,
 • možnost pridobivanja in porabe lastne zelene električne energije,
 • preprosta uporaba in vzdrževanje,
 • hitra povrnitev investicije.