SPLOŠNO

Sem lahko jaz sprememba?

Da, prednosti e-vozil je veliko.

  • Vse boljša cenovna dostopnost.

  • Dolgoročno finančno modra odločitev.

  • Preprostost uporabe.

  • Nizki stroški vzdrževanja.

  • Varnost in udobje v vožnji.

A z vstopom v svet e-mobilnosti ne boste spremenili le svojega vsakdana, ampak boste prispevali tudi k širšim spremembam.

Leta 2030 bo Zemljanov po ocenah Združenih narodov skoraj milijarda več kot danes, 8 milijard in pol. Že danes trije od štirih prebivalcev Evrope živimo v urbanem okolju. Živimo tudi v vse večji gneči. Meje mest se širijo navzven, ulice in ceste, ki že dolgo niso več »hitre«, pa postajajo prizorišča vsakdanjih prometnih zamaškov. Novice o klimatskih spremembah, o vročini ali skrajnih vremenskih pojavih niso več rezervirane le za oddaljene dele sveta, ampak jih doživljamo tudi sami. Opominjajo nas, da potrebujemo drastično spremembo miselnosti in pomembna dejanja, ki ji bodo sledila.

E-mobilnost ni odgovor na vsa vprašanja, je pa pomemben del strategije in zavestnih odločitev, ki nas vodijo v pravo smer. Vsak zase ne moremo »rešiti sveta«, a vsota dejanj posameznikov lahko bistveno prispeva k zaščiti okolja in povečani (ter zelo pomembni) samooskrbi.

Kako bomo kos okoljskim izzivom? Kako bomo v prihodnje vzdrževali in pletli družbene vezi? Kakšen bo naš vsakdan?

E-mobilnost ni odgovor na vsa vprašanja, je pa del širše strategije in zavestnih odločitev, ki nas vodijo v pravo smer. Vsak zase ne moremo »rešiti sveta«, a vsota dejanj posameznikov lahko pozitivno vpliva na okolje. Tudi tako, da se odločimo za e-avtomobil, se usmerimo v uporabo energije iz čistih virov in poiščemo možnosti za pridobivanje lastne energije. Tako lahko sami s seboj, z bližnjimi in s širšo družbo sklenemo zavezo, da bomo po svojih najboljših močeh skrbeli za vzdržno, človeku in drugim bitjem prijazno okolje ter hkrati poskrbeli za visoko stopnjo samooskrbe in neodvisnosti.

Vse bolj jasno je, da se počasi, a vztrajno gradi tudi svet, v katerem rohnenje najmočnejšega motorja pod pokrovom ni več vrednota, ampak je vrednota zavedanje, da lahko s svojo mobilnostjo dvigujemo raven življenja zase in za druge. S tem, ko boste tudi vi varčevali z energijo in jo pridobivali iz čistih virov ter zmanjševali emisije toplogrednih plinov, boste premikali druge. Z zgledom, z deljenjem izkušenj in tudi z vplivom na odločevalce boste prispevali, da bomo našli nove rešitve za izzive, ki smo jih dolgo odrivali na stran. Da, vsak od nas lahko spremeni svoj svet in s tem tudi delček našega skupnega. Tudi vi.